Nieuw woon-zorgcomplex in Houthem-Valkenburg

vrijdag 10 december 2021
vroenhof-vogelvlucht noord-houthem impressie.jpg

Residentie Vroenhof in Houthem opent 1 januari 2022 haar deuren voor nieuwe bewoners. Het woon-zorgcomplex is gerealiseerd door Gen Residenties en biedt 19 zorgstudio´s voor ouderen met dementie. Daarnaast zijn er 40 aanleun-service appartementen beschikbaar waar ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Er is een exclusieve samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Nobama Care voor de levering van de zorg. 

Residentie Vroenhof

Residentie Vroenhof ligt aan de Putweg in het buurtschap Vroenhof in Houthem, aan de weg van Valkenburg naar Meerssen. De residentie grenst aan de Sint-Martinuskerk en het voormalig Montfortanen-klooster. Het woon-zorgcomplex heeft grote gemeenschappelijke ruimtes zoals een open keuken en zitkamers, waar bewoners samenkomen om te eten of te socializen. De grote parktuin biedt ruimte voor een mooie wandeling. 

Ontwikkeling residenties 

Architect Piet Vrencken doet – samen met Maurice Hamers, ontwikkelaar van de residenties, en met Nezami – continu onderzoek naar de omgevingsfactoren voor mensen met dementie. “We werken samen met wetenschappers van de Academische Werkplaats van de Universiteit Maastricht. Hun onderzoeken richten zich onder andere op kleinschalige woonvormen en factoren die de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun naasten beïnvloeden.” Nobama Care werkt in de residenties met zachte, gedempte tonen, zoals natuurlijk groen en houttinten. “De akoestiek zeer belangrijk en ook de connectie met de omgeving houden we sterk in de gaten. We willen geen opgesloten ruimtes en streven juist naar het creëren van een open huis.”, aldus Vrencken.

Nobama Care

Als erkende* zorgaanbieder biedt Nobama Care kleinschalige woon-zorgcomplexen in Zuid-Limburg en richt zich op 24-uurszorg voor ouderen met dementie. In residentie Vroenhof biedt Nobama Care een fijne en veilige plek waar ouderen met een geheugenstoornis beschermd kunnen wonen. 

Noor Nezami, bestuurder van Nobama Care: “Wij doen ons uiterste best mensen met dementie zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven te laten houden. In deze liefdevolle en fijne leefomgeving krijgen bewoners de zorg, aandacht en tijd die zij nodig hebben. De medewerkers van Nobama Care staan bewoners bij in hun dagelijkse leven.“

Zorgstudio´s met 24-uurszorg

Bewoners van de zorgstudio´s genieten van een woning met 24-uurszorg, begeleiding, verpleging, (huishoudelijke) verzorging en welzijnsactiviteiten. Extra services worden georganiseerd daar waar nodig. Elke zorgstudio bevat een ruime woon-/slaapkamer met eigen badkamer en kan volledig naar eigen wens ingericht worden. 

Aanleun-serviceappartementen

Elk aanleun-serviceappartement bevat een ruime woon-/slaapkamer, badkamer, keuken en balkon en kan naar eigen wens ingericht worden. De appartementen zijn ingericht op de oude dag en voorzien van alle gemakken voor een of twee personen. Afhankelijk van de zorgindicatie kan er begeleiding, verzorging en verpleging op maat worden aangevraagd. 

 

* Een zorgaanbieder die op basis van de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) zorg mag leveren binnen de Zorgverzekeringswet.