Nieuwe zorgresidentie in voormalig Gemmaklooster

zaterdag 1 juni 2019
Gemmaklooster_aanzicht 3.jpg

Residentie Gemmaklooster in Sittard opent begin juli haar deuren voor nieuwe bewoners. Het woon-zorgcomplex biedt 17 zorgstudio’s voor ouderen met geheugenproblemen. Er is een exclusieve samenwerkingsovereenkomst voor de 24-uurszorg met zorgoranisatie Nobama Care.

Het Gemmaklooster in Leyenbroek is voor veel bewoners uit Sittard een bekende plek. Dit rijksmonument met bijbehorende Gemmakapel is een ontwerp van Jos Wielders. Het werd gebouwd in 1938 in opdracht van de zusters Passionisten en is genoemd naar Gemma Galgani, een heilige die opgroeide in een klein dorpje in het Toscane (Italië).

Kunstenaar Joep Nicolas vervaardigde het ronde glas-in-loodraam aan de achterzijde van de Gemmakapel. In deze kapel staat nog altijd het oorspronkelijk interieur en is tot op vandaag nog steeds in gebruik en toegankelijk voor bezoekers.

Zorgstudio’s met 24-uurzorg
GEN Residenties vroeg voor dit historische klooster een nieuwe bestemming aan: een zorgresidentie waar kwetsbare ouderen met dementie kunnen wonen. En dat werd gegund. De verbouwing is bijna klaar en op 1 juli opent Residentie Gemmaklooster haar deuren.

De zorgstudio’s zijn geschikt voor senioren met geheugenstoornissen die niet meer thuis kunnen wonen. De bewoners genieten hier van een woning met 24-uurszorg, begeleiding, verpleging, (huishoudelijke) verzorging en welzijnsactiviteiten geleverd door Nobama Care. Extra services worden georganiseerd daar waar nodig. Elke zorgstudio bevat een ruime woon-/slaapkamer met eigen badkamer en kan naar eigen wens ingericht worden.  

Over Nobama Care
Nobama Care is een kleinschalige woon-zorgorganisatie in Zuid-Limburg die zich richt op 24-uurszorg voor ouderen met dementie. Hun doel is om ouderen met dementie zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven te laten houden. Medewerkers staan de bewoners bij in hun dagelijkse leven en de bewoners bepalen zelf hun dagindeling. Bezoek mag ontvangen wanneer de bewoners dat willen en ze krijgen alle ruimte voor hobby’s of persoonlijke interesses.  

Wilt u meer weten over wonen in het vernieuwde Gemmaklooster of wilt u een bezichtiging aanvragen? Neem direct contact met ons op.