Nieuwe functie voor Rijksmonument Rothemermolen

maandag 1 februari 2021
hero-residentie-rothemermolen.jpg

Woon-zorgcomplex voor ouderen met dementie in Meerssen

Residentie Rothemermolen opent begin februari haar deuren voor ouderen met geheugenstoornissen aan de Molenweg in Meerssen. Het woon-zorgcomplex, gevestigd in een bijzonder Rijksmonument, biedt in totaal 23 zorgstudio’s met 24-uurszorg van de zorginstelling Nobama Care.

Eeuwenoude graan- en watermolen

De nieuwe zorgresidentie heeft een rijke geschiedenis. De Rothemermolen was een voormalige water- en graanmolen uit 1850. Tot ongeveer 1885 is de molen gebruikt voor het slaan van olie. Daarna kwam er een maalinrichting bij voor graan. De molen is volledig hersteld in oorspronkelijke staat, maar is niet meer in werking.

Het gebouw stond jarenlang leeg, maar de gemeente Meerssen heeft op een gegeven moment de bestemmingsplannen ‘opgerekt’ in de hoop ondernemers sneller enthousiast te krijgen om zich over een leegstaand monumentaal pand te ontfermen. Een kans die Gen Residenties met beide handen heeft aangepakt om er een veilig en fijn thuis van te maken voor ouderen met geheugenstoornissen die niet meer thuis kunnen wonen.

Ook geschikt voor partners
De zorgstudio’s, waar 24-uurszorg aanwezig is, hebben een gemiddelde oppervlakte van 27 m2. Er is een ruime woon-/slaapkamer met eigen badkamer aanwezig en de studio’s zijn ingericht op de oude dag en voorzien van domotica. Bewoners mogen hun woning volledig naar eigen wens inrichten.  Tien van de 23 studio’s zijn groter van formaat en geschikt voor echtparen. 

De meeste studio’s bevinden zich in een in 2010 bijgebouwd deel van het monumentale pand. Naast het gerestaureerde deel waar oorspronkelijk de molen stond, is een ruime woonkamer met open keuken gerealiseerd. Hier kan samen worden gegeten, of zoeken bewoners elkaars gezelschap op, wanneer daar behoefte aan is. De grote tuin biedt voldoende ruimte om een mooie wandeling te maken in de groene omgeving.

Nobama Care
De 24-uurszorg wordt geleverd door Nobama Care; een kleinschalige erkende* zorgorganisatie in Zuid-Limburg. De zorginstelling doet haar uiterste best om mensen met dementie zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven te laten houden. De medewerkers staan de bewoners bij in hun dagelijkse leven. Ouderen bepalen hier zelf hun dagindeling, mogen bezoek ontvangen wanneer zij dat willen en krijgen alle ruimte voor hobby’s of persoonlijke interesses.

Wilt u meer weten over wonen in residentie Rothemermolen of wilt u een bezichtiging aanvragen? Bekijk hier de locatiepagina of neem vrijblijvend contact met ons op.

* Een zorgaanbieder die op basis van de Wet toetreding zorgaanbieders zorg mag leveren binnen de Zorgverzekeringswet.