Residentie Emma opent in oktober 2023 haar deuren in Nieuwenhagen. De bouw is sinds begin 2022 in volle gang aan de Emmastraat. Het woon-zorgcomplex wordt gerealiseerd door GEN Residenties en biedt 24 ruime zorgstudio┬┤s voor ouderen met een 24 zorgvraag. Daarnaast worden er 9 luxe aanleun-service appartementen gebouwd waar ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen.

Nieuwe woningen voor senioren in Nieuwenhagen (Landgraaf)

woensdag 3 mei 2023
impressie-emmastraat.jpg

Realisatie woon-zorgcomplex aan de Emmastraat


Residentie Emma opent in oktober 2023 haar deuren in Nieuwenhagen. De bouw is sinds begin 2022 in volle gang aan de Emmastraat. Het woon-zorgcomplex wordt gerealiseerd door GEN Residenties en biedt 24 ruime zorgstudio´s voor ouderen met een 24 zorgvraag. Daarnaast worden er 9 luxe aanleun-service appartementen gebouwd waar ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen.

Residentie Emma ligt op de hoek van de Emmastraat en de Prins Bernhardstraat in Nieuwenhagen, gemeente Landgraaf. Voorheen zat hier een apotheek en bloemenzaak gevestigd. De drie voormalige gemeenten Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms vormen sinds de jaren ’80 de gemeente Landgraaf. De gemeente werkt de afgelopen jaren hard aan het herontwikkelen en onderhouden van Oud Nieuwenhagen. Ook de omgeving rondom het woon-zorgcomplex krijgt de nodige aandacht, waardoor er meer aangrenzende groenvoorzieningen in de vorm van een klein park gerealiseerd wordt.  

Op dit moment wordt het pand in Nieuwenhagen volledig opnieuw opgebouwd tot luxe zorgresidentie met 24 zorgstudio’s en 9 aanleun-serviceappartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Dit is het zevende woon-zorgcomplex wat door GEN Residenties in Zuid-Limburg wordt gerealiseerd. Sinds 2019 werden er in Heerlen, Meerssen, Schinnen, Sittard en Houthem-Valkenburg en Geleen zorgresidenties geopend. Er is een exclusieve samenwerking met Nobama Care voor de levering van de zorg in residentie Emma te Nieuwenhagen. 

Zorgstudio´s met 24-uurszorg
Bewoners van de zorgstudio´s genieten van een woning met 24-uurszorg, begeleiding, verpleging, (huishoudelijke) verzorging en welzijnsactiviteiten. De woningen zijn met name geschikt voor ouderen met geheugenstoornissen. Elke zorgstudio bevat een ruime woon-/slaapkamer met eigen badkamer en kan volledig naar eigen wens ingericht worden. Extra services worden georganiseerd waar nodig.

Aanleun-serviceappartementen
Elk aanleun-serviceappartement bevat een ruime woon- en slaapkamer, badkamer, keuken en balkon en kan geheel naar eigen wens ingericht worden. De appartementen zijn gericht op de oude dag en voorzien van alle gemakken voor een of twee personen. Afhankelijk van de zorgindicatie kan er begeleiding, verzorging en verpleging op maat worden aangevraagd. 

Nobama Care
Als erkende zorgaanbieder biedt Nobama Care 24-uurszorg voor ouderen met geheugenstoornissen en levert thuiszorg op maat. Ook in woon-zorgcomplex Emma zal Nobama Care de zorg gaan leveren die bewoners nodig hebben of wensen. “Wij doen ons uiterste best om mensen met dementie zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven te laten houden. In deze liefdevolle en fijne leefomgeving krijgen bewoners de zorg, aandacht en tijd die zij nodig hebben. De medewerkers van Nobama Care staan bewoners bij in hun dagelijkse leven.”, aldus Nezami.

Bent u geïnteresseerd in een van onze residenties of wilt u meer weten over wonen bij Nobama Care? Neem vrijblijvend contact met ons op of plan direct een bezichtiging.