Zorgeloos wonen in residentie Schinnen

vrijdag 14 februari 2020
hero-residentie-schinnen.jpg

Nieuw woon-zorg complex opgeleverd

Residentie Schinnen in de gemeente Beekdaelen te Schinnen opent vandaag voor nieuwe bewoners. Het woon-zorgcomplex biedt een fijne woon- en leefomgeving voor ouderen met geheugenstoornissen, maar ook voor mensen op leeftijd die nog zelfstandig kunnen en willen wonen.

Het Limburgse dorpje Schinnen - bekend van de Canisiusstroop, het Alfa-bier en kasteel Terborgh - heeft er een bijzondere bestemming bijgekregen: een zorgresidentie voor ouderen met dementie en een aantal luxe appartementen voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen wonen. De residentie gesitueerd aan de Moutheuvelllaan in Schinnen, biedt zeventien zorgstudio’s inclusief 24-uurszorg en negen ruime aanleun-serviceappartementen. Die laatste zijn met name bestemd voor echtparen.

Zorgstudio´s met 24-uurszorg
De zorgstudio’s hebben een gemiddelde oppervlakte van 27 m2 en omvatten een woon-/slaapkamer met eigen badkamer. De studio’s zijn ingericht op de oude dag en voorzien van domotica. De 24-uurszorg wordt geleverd door Nobama Care; een kleinschalige zorgorganisatie in Zuid-Limburg. De zorginstelling doet haar uiterste best om mensen met dementie zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven te laten houden. De medewerkers staan de bewoners bij in hun dagelijkse leven. De ouderen bepalen zelf hun dagindeling, mogen bezoek ontvangen wanneer zij dat willen en krijgen alle ruimte voor hobby’s of persoonlijke interesses.

Luxe aanleun-service appartementen

Bovendien biedt deze locatie negen aanleun-appartementen van gemiddeld 75 m2, waar echtparen op leeftijd zelfstandig kunnen wonen. Afhankelijk van de zorgindicatie kan er begeleiding, verzorging en verpleging op maat worden aangevraagd. Elk aanleun-serviceappartement is voorzien van vloerverwarming, bevat een woonkamer met open keuken, een balkon, twee slaapkamers, een badkamer met inloop- douche, wastafel en toilet en een ruime inpandige berging. Bovendien beschikken alle appartementen over een sociaal oproepsysteem, waarmee hulp gevraagd kan worden in noodsituaties. Deze luxe appartementen zijn volledige ingericht op de oude dag en voorzien van alle gemakken. De bewoners mogen hun appartement inrichten naar eigen wens.

Verdere uitbreiding
Na vestigingen in Sittard (Gemmaklooster) en Heerlen (Schandelermolen) opent deze week het nieuwe woon-zorgcomplex in Schinnen. Begin volgend jaar volgt een vierde residentie in rijksmonument Rothemermolen te Meerssen. Maurice Hamers, ontwikkelaar van de residenties, geeft aan dat er een grote behoefte is aan dit soort woonruimtes: “De komende jaren neemt het aantal ouderen van 75 jaar en ouder fors toe. De verwachting is dat er in 2030 ruim 2 miljoen ouderen van 75 jaar of ouder zijn. Omdat ouderen relatief vaak zorg ontvangen betekent dit dat ook de vraag naar zorg én woonruimte zal blijven toenemen.’’

Wilt u meer weten over wonen in residentie Schinnen of wilt u een bezichtiging aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.